Zo onderhoud je een dekbed

Veel mensen vergeten het dekbed goed te onderhouden nadat zij er één hebben aangeschaft. Dat is best wel zonde, want de levensduur van je dekbed kan door goed onderhoud worden verlengd. Zo heb je lekker lang plezier van je dekbed. Weet je niet zo goed hoe je een dekbed het beste kan onderhouden? Lees dan vooral verder voor een aantal tips.

Dekbed wassen

Het is af en toe even een goed idee om het dekbed te wassen. Helaas is niet elk dekbed geschikt om in de wasmachine te wassen. Sommige vullingen van dekbedden kunnen door de wasmachine verpest worden. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, want dan kan je het dekbed weggooien. Het is daarom belangrijk dat je van tevoren kijkt of je dekbed wel echt in de wasmachine gewassen kan worden.

Een zomerdekbed kan verschillende vullingen hebben. Zo heb je een ganzendons dekbed voor de zomer. Over het algemeen kan het best een opgave zijn om een donzen dekbed te wassen. Meestal zal je het dekbed naar een stomerij moeten brengen. Voor een synthetisch dekbed geldt wat anders. Een synthetisch dekbed kan je namelijk gewoon in de wasmachine gooien en op een hoge temperatuur wassen. Zo kan je weer onder een heerlijk fris dekbed slapen.

Luchten

Om je dekbed te kunnen onderhouden, is het van belang dat je het dekbed goed laat luchten. Het is hierbij belangrijk dat je niet alleen het dekbed lucht, maar ook je slaapkamer. Doe daarom elke dag even de deuren en ramen open zodat de slaapkamer weer wat frisser is. Je kan ervoor kiezen om het raam de hele dag en nacht open te laten. Zo blijft de kamer zichzelf een beetje luchten.

Het dekbed kan je natuurlijk niet vergeten Je kan het dekbed namelijk laten luchten door het bijvoorbeeld buiten op te hangen aan een waslijn. Heb je die mogelijkheid niet? Dan kan je altijd het dekbed over je vensterbank bij je raam ophangen. Zorg er wel voor dat het dekbed niet naar beneden kan vallen. Dat zou een beetje zonde zijn. Je hoeft het dekbed in ieder geval niet heel lang te luchten. Een halfuur is eigenlijk al meer dan genoeg.

Dekbedovertrek

Een goed dekbedovertrek voor je dekbed kan natuurlijk niet ontbreken op je bed. Je beschermt namelijk het dekbed door een dekbedovertrek te gebruiken. Er is dan een grotere kans dat de levensduur wat langer wordt. Je hebt tegenwoordig veel verschillende dekbedovertrekken op de markt. Ga lekker op zoek naar een dekbedovertrek dat helemaal bij je slaapkamer past. Het zorgt ook meteen voor een leuke sfeer in de slaapkamer.

Het fijne aan een dekbedovertrek is dat je deze sowieso in de wasmachine kan wassen. Kijk in het label van het dekbedovertrek naar de graden waarin het gewassen kan worden. Dit kan mogelijk verschillen door verschillende materialen waarvan een dekbedovertrek gemaakt kan zijn. Het wordt in ieder geval aangeraden om één keer in de week het dekbedovertrek te wassen. Zo blijft niet alleen je dekbed, maar ook je dekbedovertrek fris en fruitig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *