Water wat uit de kraan komt

Kraanwater testen

Natuurlijk denk je er niet bij na als je de kraan open doet en er water uitkomt, dat het water wel eens lood zou kunnen bevatten. Het gevaar is ook dat je het niet kunt zien of proeven, maar dat het wel schadelijk voor de gezondheid is. Gelukkig kun je kraanwater testen zodat je zeker weet dat het veilig is om te drinken, water-lab.nl maakt dit voor je mogelijk. Je hoeft geen ingewikkelde dingen te doen, alleen water opvangen en het laboratorium doet de rest voor je. Je weet snel of je het water wat uit de kraan komt veilig kunt drinken ter consumptie.

Kraanwater testen

Heb je leidingen van lood in je woning?

Misschien twijfel je er aan of je woning in het bezit is van loden leidingen, vaak zijn de leidingen wel door een aantal dingen herkenbaar. In de meeste gevallen zijn de leidingen donkerblauw of grijs van kleur, de leiding is nooit mooi strak maar ziet er kronkelig uit. Bij de aansluitingen zie je een verdikt stuk, het geluid bij het tikken op de leiding is dof. Kenmerkend is ook dat de leidingen niet magnetisch zijn, ook zijn er geen koppelstukken gebruikt maar zijn de leidingen in elkaar gegoten bij een verlenging. 

Ga voor zekerheid

Wanneer je maar enige twijfel hebt of er lood in het water kan zitten is kraanwater testen aan te raden, beter zekerheid dan later problemen met de gezondheid te krijgen. Het gevaar met lood is, zolang je het in je lichaam hebt en je merkt niets, betekent dit niet dat het niet schadelijk is. Pas wanneer het eigenlijk te laat is, heb je pas door wat het heeft aangericht in je lichaam. Ga voor zekerheid en drink met een gerust hart een heerlijk koel glas water zonder jezelf zorgen te hoeven maken over de kwaliteit van het water.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *