Wat moet je doen bij schimmelvorming op jouw muur

Heb je last van optrekkend vocht en schimmelvorming op jouw muur? Veel oude metsel woningen hebben hier mee te maken vanwege het directe contact van de muur met water of vocht. Gelukkig zijn er meerdere manieren om dit te voorkomen of op te lossen, en wij hebben ze voor je op een rij gezet.

Ventileren

Om optrekkend vocht te bestrijden moet het vocht afgevoerd worden door een luchtstroom. Door goed te ventileren zorg je dat het vocht afgevoerd kan worden. Je kan bijvoorbeeld ventilatieroosters laten plaatsen boven de ramen of de ramen open zetten. Goede ventilatie is niet alleen goed tegen vocht maar ook voor frisse lucht.

Injecteren

Een tweede methode is om de muur te injecteren met een vochtwerend product. Net boven de grond worden gaten in de muur geboord met steeds ongeveer 10 centimeter ertussen. In de gaten wordt een vochtwerende gel of vloeistof gespoten dat vervolgens uitzet. De vloeistof zorgt ervoor dat het optrekkende vocht niet de woning in kan kruipen.

Ventilatiekokers

Het bedrijf Carebrick.nl heeft een methode ontwikkeld die op een snelle en effectieve manier de vocht uit muren kan trekken. Via ventilatiekokers worden natuurlijk luchtstromen gecreëerd die een verdampingsproces op gang brengen. Tijdens de verdamping koelt de lucht en ontstaat er een koudebrug. Het vocht in de muur trekt naar de koudste plek, waardoor het automatisch met de luchtstroom wordt afgevoerd uit de muur.

Helaas zitten er ook nadelen aan dit systeem. Het kan enkel gebruikt worden tegen optrekkend vocht bij buitenmuren, geen binnenmuren. Ook zijn de kokers zichtbaar en kunnen ze het uiterlijk van jouw muur negatief beïnvloeden. Maar als je daar mee kan leven, dan heb je wel een effectieve oplossing.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *