Vloerverwarming voor energiezuinig verwarmen

Met een vloerverwarming kun je de overgang maken van gas naar een meer energiezuinige vorm van verwarmen, namelijk elektrisch verwarmen! De meeste matten zijn slechts 4 millimeter dik en daardoor te gebruiken zonder het hakken van sleuven in een bestaande vloer. Je legt de verwarmingsmatten op de vlakke ondervloer en je kunt hier direct overheen tegelen of een gietvloer aanbrengen. Het aanleggen van de dunne elektrische vloerverwarmingsmatten kan door de hele woning. De matten verspreiden de warmte gelijkmatig. Je kunt de vloerverwarmingsmatten in sommige gevallen ook gebruiken bij laminaat, houten vloeren en parket. De meeste vloeren in de Nederlandse huizen zijn geïsoleerd, is dat bij jou niet het geval dan is het aanbrengen van een laag isolatie wel aan te raden. Door het isoleren van de vloer blijft de warmte van de vloer langer behouden en dat scheelt weer in energiekosten.

Wat maakt vloerverwarming uniek?

Vloerverwarming is uniek omdat deze maar 4 millimeter dik is. Hierdoor kan de vloerverwarmingsmat op bestaande vloeren worden gelegd zonder deze eerst te frezen. Hierdoor is het ook mogelijk om vloerverwarming aan te brengen in al bestaande huizen en niet alleen in nieuwe huizen of bij grote verbouwingen. De vloerverwarmingsmat komt in een dunne lijm- of egalisatie laag te liggen. Omdat er maar een dunne toplaag over de vloerverwarmingsmat komt, wordt meer warmte afgegeven dan bij een ‘gewone’ vloerverwarming. De verwarmingskabel van de mat is aan één eind doorverbonden wat betekent dat er maar aan één kant een voedingskabel zit die ook nog eens onzichtbaar bevestigd is met een unieke verbinding. Je hoeft geen retourkabel naar de thermostaat te leggen. Door de ‘dikte’ van de vloerverwarmingsmat is deze bijna overal toepasbaar. De verwarmingsmat mag direct onder de toplaag van je vloer worden aangebracht.

Elektrisch verwarmen is goedkoper dan stoken op gas

Met de huidige energieprijzen zijn we allemaal op zoek naar een manier om zuiniger en duurzamer om te gaan met energie. Vooral als je klapdeuren in je huis hebt, waar als deze openstaan nog veel kou binnenkomt. Een van de mogelijkheden is het gebruik van elektriciteit. Dat is de reden dat veel mensen ervoor kiezen om elektrisch te gaan verwarmen. Je kunt hiervoor gebruik maken van Magnum vloerverwarming omdat de vloerverwarmingsmatten maar 4 millimeter dik zijn. Je kunt deze matten overal plaatsen zonder diepe gleuven te frezen of een diepe laag ondervloer weg te moeten halen. De matten leg je direct onder de oppervlakte waardoor die oppervlakte ook snel warm wordt. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.