Verschillende soorten daken

Een dakserre van Velux zorgt voor een ruimtelijk gevoel in je woning. De lichtinval met een dakserre is vele malen meer dan bij een verticaal raam en dit zorgt voor een ‘frisse’ look. Een dakserre kan je bij de meeste daken makkelijk plaatsen, maar dit geldt niet voor ieder dak. De volgende daken zijn vrijwel alle verschillende soorten daken die gebruikt kunnen worden tijdens de bouw van een huis:

  • Zadeldak
  • Plat dak
  • Lessenaarsdak
  • Schilddak
  • Mansardedak
  • Tentdak

Zadeldak

De zadeldaken zijn de populairste daken op dit moment. Deze daken passen bij veel bouwstijlen en doordat dit dak zo steil oploopt, heb je extra veel ruimte op de bovenste verdieping van je woning.

Plat dak

Het platte dak is misschien wel het meest eenvoudige dak om te plaatsen. Dit dak bestaat namelijk uit één horizontaal dakvlak, welke een hele lichte helling bevat om zo de afwatering goed te laten verlopen.

Lessenaarsdak
Dit is vrijwel hetzelfde principe als een plat dak, maar bij dit dak gaat het erom dat de helling groter is dan 15 graden. Één zijde is dus erg hoog, de andere zijde is een stuk lager.

Schilddak

Een schilddak is eigenlijk een aangepast zadeldak. De korte zijden van de woning bestaan uit driehoekige ‘schilden’ waardoor deze dakvorm ontstaat.

Mansardedak

Een mansardedak is een zadeldak met geknikte dakvlakken. Zo valt het dak wat hoger uit en heb je uiteindelijk meer ruimte. Ook heeft het mansardedak een klassieke uitstraling.

Tentdak

Een tentdak is een dak waar vier gelijke driehoekige zijden in het midden naar elkaar komen. Zo ontstaat er een puntdak.

Meer informatie? Kijk dan op de website van Dakkapellen Modulair.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *