Tips voor een modern landelijk interieur

Wanneer je aan een landelijk interieur denkt, denk je misschien aan een woning die er ietwat ouderwets uitziet. Dit hoeft echter absoluut niet het geval te zijn. Landelijke interieurs kun je namelijk ook prima moderniseren. Hoe geef je je landelijke inrichting een wat minder stoffige look en breng je er moderne accenten in aan? We geven je graag een aantal handige, praktische tips. Lees maar snel verder.

Ga voor geschikte kleuren

Bij een landelijk interieur horen aardkleuren als basis. Deze interieurstijl straalt namelijk rust uit. Ga om die reden bijvoorbeeld voor grijstinten, of voor bruin. Je kunt echter beter geen bruine muren nemen; deze zorgen al gauw voor een stoffige look. Wil je een wat lichter interieur, dan kun je ook gewoon voor witte muren gaan.

Plaats minstens één robuust meubelstuk

Als het aankomt op landelijke meubels is het goed om in ieder geval voor één robuust meubelstuk te gaan. Neem hiervoor bijvoorbeeld eens een kijkje bij Verschoor Wonen. Het is belangrijk dat je ervoor zorgt dat niet alle meubels dezelfde uitstraling hebben. Ga in plaats daarvan voor een mix van verschillende materialen. Zorg er ook voor dat je ook wat frisse kleuren verwerkt in je interieur, om het geheel er wat moderner uit te laten zien. Kies bijvoorbeeld een fraaie kleur voor op de muur (die natuurlijk wel bij je interieur dient te passen).

Koop moderne accessoires

Heeft je interieur een landelijke uitstraling, maar wil je het liefst wat moderns erin verwerken? Dan kun je dat oplossen met accessoires. Koop wat mooi accessoires die de boel wat opfleuren. Overdrijf echter niet, wanneer je teveel accessoires plaatst dan kan dit ervoor zorgen dat dat ten koste gaat van de rust in je interieur. En dat is nu juist wat je met een landelijke woonstijl uit wilt stralen. Probeer dat dus te vermijden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *