Rolgordijn verduisterend, fijne oplossing?

rolgordijn verduisterend

Het zou vast wel eens bij jou in je gedachten langskomen om een rolgordijn verduisterend aan te schaffen. Ten slotte is dat de ideale oplossing voor een donkere kamer zou je zeggen. Natuurlijk heb je daar voor- en nadelen aan. Als je het vergelijkt met gewone gordijnen, maakt het je kamer echt pikkedonker. Bij normale gordijnen komt het licht toch nog een beetje doorheen. Daarom moet je dus overwegen wat het beste voor je is. Verder is het allemaal best praktisch geregeld. Het rolgordijn is aan het raam gevestigd en hoef je het dus ook maar naar boven of naar beneden te schuiven. Aan de onderkant zit er een hendel waar je dat aan kan doen.

rolgordijn verduisterend

Voor- en nadelen

Als je een lichte slaper bent en snel door het zonlicht wakker wordt, dan zijn de rolgordijnen eerder aan te raden. Ook in gevallen als je vaker overdag moet slapen, als je bijvoorbeeld een nachtdienst hebt of vaak naar feestjes gaat. Echter moet je je daar niet teveel in laten meenemen. Met een rolgordijn word je misschien wel minder fijn wakker, aangezien het licht voor jou een verrassing is in de vroege ochtend. Ook verlies je een beetje de grip in realiteit als het ware, als je dan zonder een wekker te zetten wakker wordt. De kans is groot dat je een onregelmatig slaapritme krijgt, doordat er geen aanwijzingen zijn van het buitenlicht van hoelaat het is. 

Soorten rolgordijnen

Zoals je gelezen hebt, zijn er genoeg voor- en nadelen om een rolgordijn aan te schaffen. Ga je voor een rolgordijn verduisterend? In dat geval heb je best wat keus in de verschillende maten die er zijn, uiteraard op jouw raam afgemeten. Verder heb je negen verschillende kleuren waarin je de rolgordijnen kan verkrijgen. Dus voor ieder wat wils.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *