Renovlies of stucen in een nieuwbouw woning

Renovlies of stucen

Als je binnenkort in een nieuwbouw woning gaat wonen, zijn deze muren al behangklaar gemaakt. Dit zorgt ervoor dat je de muren kunt behangen of stucen. Er zijn veel vragen over wat nou beter is, renovlies of stucen. Als je een nieuwbouwwoning hebt, zakken de muren soms nog wat in. Dit komt door het bouwvocht die zich in de muren bevinden. De eerste jaren gaan de muren nog krimpen waardoor dit ervoor kan zorgen dat de muren gaan scheuren. Als je daarom de muren wilt gaan stucen, is er een kans dat je snel weer opnieuw de muren moet stucen. Dit wil je natuurlijk voorkomen en daarom is renovlies in een nieuwbouw woning beter dan het stucen van je muren.

Renovlies behang

Als je liever gaat voor renovlies behang, dan is dit voor een nieuwbouwwoning een goede optie. Het renovlies behang kun je overal kopen. Zo kun je het behang in een bouwmarkt of behangwinkels verkrijgen. Als je het renovlies behang in huis hebt, kun je beginnen met het renovlies aanbrengen. Dit doe je met behulp van behanglijm. Behanglijm zorgt ervoor dat het behang goed blijft plakken. Het is dan de bedoeling dat je het lijm aanbrengt op de muren die behangklaar zijn. Hierna kun je de renovlies aanbrengen. Zorg er voor dat dit strak gebeurd waardoor er geen luchtbubbels kunnen ontstaan onder het renovlies. 

Renovlies of stucen

Sterk behang

Wanneer je hebt gekozen voor renovlies, betekent dit dat je ook geen gaten zult zien in de muren. Dit is komt doordat het behang heel sterk is waardoor er geen kans is dat je de gaten of scheuren in de muren zult zien. Daarnaast kun je het renovlies ook verven in de kleur die jij wilt. Het renovlies kun je namelijk oververven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *