Met deze tips wordt je woonkamer weer als nieuw

Iedereen wordt wel een keertje zat van zijn interieur. Een geheel nieuw interieur aanschaffen is erg duur en er is grote kans dat je daar na een tijdje ook weer op bent uitgekeken. Vaak kan een nieuw meubel aanschaffen of een meubel veranderen al genoeg zijn. Hieronder vind je daarom drie tips om je interieur weer interessanter te maken.

Schaf een cinewall aan

Een cinewall, ook wel TV-wand genoemd, is een wand die geheel om de televisie draait. De muur waar je de televisie aan wilt hebben, is geheel bedekt met kasten, panelen of misschien zelfs een open haard. Dit kan een heel strak effect tot gevolg hebben. Alle kabels van de televisie zitten namelijk verwerkt in het meubel. Ook zijn de luidsprekers vaak in de cinewall ingebouwd. Hierdoor kun je luidsprekers van kwaliteit hebben in je huis, die niet gelijk je hele woonkamer ontsieren. Vaak zie je bij cinewalls dat er ook een open haard aan is toegevoegd. De open haard zit dan onder de televisie, zodat je ook als deze niet aanstaat, een mooie muur in je woonkamer hebt. Vooral de kasten in de cinewall zijn erg handig. Zo kun je kiezen voor kastjes met deuren, waardoor je alles en nog wat in de kasten kunt verstoppen. Ook kun je ervoor kiezen om juist opvallende items in de kasten te zetten en deze geen deuren te geven, waardoor het leuke accessoires zijn in je woonkamer.

Huur een schilderij

Wanneer je weet dat je snel uitgekeken bent op een schilderij, maar toch een schilderij van kwaliteit wilt, is het huren van een schilderij de ideale oplossing. Er zijn tegenwoordig veel verhuurbedrijven van schilderijen. Je kunt zo zelf uitkiezen welk schilderij je in je woning wilt en deze vaak verwisselen zonder hier de hoofdprijs voor te betalen. De schilderijen zijn vaak geschilderd door topkunstenaars en komen ook nog eens in een mooie lijst.

Schilder een muur

Vaak kan het schilderen van 1 muur al grote gevolgen hebben. De woonkamer krijgt hierdoor meer kleur, warmte of misschien wel strakheid. Ook kost het schilderen van een muur niet zoveel tijd als de hele woonkamer en kun je de kleur van de muur ook nog weleens veranderen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *