Meest voorkomende problemen houten tafel

houten tafel op maat

Heb je besloten om op korte termijn een fraaie houten tafel op maat aan te schaffen? Dan feliciteren we je van harte, want houten tafels zijn prachtig en stijlvol. Tegelijk kunnen zich met een houten tafel op maat op termijn problemen voor gaan doen. Met wat voor mogelijke problemen moet je rekening houden als je een tafel van hout gaat kopen? In dit artikel lees je wat de meest voorkomende lastigheden zijn ie zich kunnen voordoen bij houten tafels.

houten tafel op maat

De maat van de houten tafel is niet correct

Een van de meest voorkomende narigheden bij mensen die een houten tafel kopen, is dat ze de maten van de plek waar de tafel komt niet goed opmeten. Ze zien een mooie houten eettafel of kamertafel in een meubelzaak of online, en zijn zo enthousiast dat ze die gelijk bestellen. Als ze eenmaal de tafel bezorgd krijgen en willen plaatsen, blijkt er onvoldoende ruimte te zijn. Zorg er daarom voor dat je goed de ruimte waar jouw houttafel komt opmeet, voordat je jouw favoriete model gaat bestellen. Een slimme optie is ook om te kiezen voor het laten ontwerpen en maken van een houten tafel op maat. Je weet dan 100 procent zeker dat de tafel exact past!

Voorkom barsten in het hout van je tafel

Wat ook geregeld voorkomt bij houten tafels is dat er na verloop van tijd barsten in het houten tafelblad of in de tafelpoten komen. Dit komt doordat het hout uitzet en/of krimpt, waardoor er zichtbare scheuren ontstaan. Problemen als deze kun je voorkomen door te kiezen voor en sterke en goed gelakte houten tafel van een professionele meubelzaak. Heb je, ondanks dat je meende voor kwaliteit te kiezen, toch op termijn last van scheuren in het hout? Dan kun je dit oplossen door het betreffende gedeelte goed te schuren en opnieuw in de lak te zetten.

Pas op voor een plek in de buurt van de verwarming

Problemen met houten tafels ontstaan vaak doordat de tafel te dicht bij een verwarming wordt gesitueerd. Door de warmte zet het hout namelijk uit en kunnen er dus barsten ontstaan. Zet je tafel daarom nooit direct nast de radiator!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *