Marmeren vloer: een goed idee?

Het geeft een prachtig glanseffect en een luxe uitstraling: een marmeren vloer. Deze natuursteen wordt al sinds de oudheid gebruikt in paleizen en villa’s. De laatste decennia zien we deze prachtige glimmende vloer ook in de lobby bij hotels en in ontvangsthallen van ruime bedrijfspanden. Is een marmeren vloer ook iets voor bij jou thuis? Dat kunnen wij natuurlijk niet zeggen. Wel kunnen we de voor- en nadelen van een marmeren vloer geven, zodat je zelf kan bepalen of het een goed idee is.

De prijs

Aan zo’n prachtige natuurstenen vloer hangt een prachtig prijskaartje. Marmeren vloertegels kosten al snel rond de honderd euro per vierkante meter. Gaat je dat iets boven de pet? Dan zou je eens kunnen kijken naar een pvc vloer. Met deze vloersoort is de uitstraling van een marmeren vloer vrij dicht te benaderen. De geweldige glans van een echte marmeren vloer zul je echter moeten missen, maar je bent dan ook voor een fractie van de prijs per vierkante meter klaar. Er is altijd wel een vloerenwinkel in de buurt. Kijk bijvoorbeeld eens hier: pvc vloer Tilburg of hier: pvc vloer Den Haag.

De vloer leggen

Het leggen van een natuurstenen vloer, zoals marmer, is zeer specialistisch werk. Tenzij je zelf vloertechnisch onderlegd bent, kun je dit maar beter uitbesteden. De prijs per vierkante meter wordt hiermee gemakkelijk verdubbeld. Hou daar dus rekening mee bij het budgetteren van de vloer.

Zijn er ook voordelen?

Natuurlijk! Voor het geld haal je ook wel echt iets in huis. Aan de vele gebouwen uit de oudheid te zien, gaat een marmeren vloer eeuwen mee. Daarnaast is marmer heel goed in het doorgeven van warmte, wat het een uitermate geschikte vloer voor vloerverwarming maakt. Natuursteen kan alle elementen doorstaan en zal van een beetje nattigheid en vuil niet snel in kwaliteit achteruit gaan. Bovendien is een markeren vloer gemakkelijk schoon te dweilen. Er zijn vast meer voordelen, maar voor nu laten we het hier even bij. Succes met het uitzoeken van een nieuwe vloer!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.