Magnum vloerverwarming, wat is dat?

Magnum vloerverwarming is een unieke elektrische verwarmingsmat speciaal ontwikkeld om over een afgewerkte vloer of over een al bestaande tegelvloer vloerverwarming te kunnen aanleggen. De vloerverwarmingsmat is (ongeveer) 4 millimeter dun. De mat kan hierdoor eenvoudig in een egalisatie- of lijmlaag worden gelegd. Daarmee is de magnum vloerverwarming uitermate geschikt voor ruimtes die niet permanent bewoond worden zoals;

·         Badkamers

·         Hobbyruimtes

·         Recreatiewoningen

·         Toiletruimtes

·         Logeer- en slaapkamers

Deze vloerverwarming kan gelegd worden zonder de bestaande vloer te slopen of uit te frezen. De mat ligt bijna direct onder de oppervlakte en dat zorgt ervoor dat de vloer snel opwarmt. De mat is te koop in meerdere oppervlaktes van 0,75 tot 25 m² en kan worden gelegd in een egalisatielaag, een lijmlaag of direct op isolatieplaten worden geplakt met dubbelzijdig plakband. Zo schuift de mat niet alsnog van zijn plaats.

Waarom is een magnum vloerverwarmingsmat uniek?

De magnum vloerverwarming is uniek omdat deze zo dun is. De mat kan op bestaande vloeren worden gelegd zonder dat deze uitgefreesd hoeven te worden. Ook in ruimtes die betegeld zijn en waar andere vloerbedekking overheen komt kan de mat worden gelegd. De mat ligt direct onder de nieuwe vloerbedekking. De mat kan in een dunne lijm- of egalisatie laag gelegd worden. Hierdoor wordt meer warmte afgegeven dan bij gewone vloerverwarming. De verwarmingskabel van de vloerverwarming is aan het eind doorverbonden. Zo zit er maar aan een kant een voedingskabel die ook nog eens onzichtbaar bevestigd is met een unieke verbinding. Er hoeft dus geen retourkabel naar een thermostaat te worden gelegd. De vloerverwarmingsmat kan ook uitstekend worden gebruikt in wanden. Moet de wand van je badkamer nog worden betegeld dan kun je daar (op bepaalde stukken) een vloerverwarmingsmat achter plaatsen.

Vloerverwarming die eenvoudig te installeren is

Omdat de verwarmingskabel aan het einde is doorverbonden is er maar aan één zijde een voedingskabel die je moet aansluiten op de thermostaat. Bij elke Magnum vloerverwarming wordt een geavanceerde Remote Control thermostaat geleverd. Dit is de Magnum MRC Wifi thermostaat inclusief vloersensor. Met deze thermostaat kun je de temperatuur en de in- uitschakeltijd instellen. Voor het installeren is een complete handleiding bijgesloten zodat je de vloerverwarmingsmat makkelijk zelf kunt installeren. Zorg dat je alle onderdelen vooraf klaar hebt liggen. Bepaal waar je de vloerverwarmingsmat wilt plaatsen en waar de thermostaat en de vloersensor geplaatst worden. Je hebt voor het inbouwen van de thermostaat een enkelvoudige inbouwdoos nodig van 50 mm diep. Er moet een sleuf in de wand worden gefreesd voor de aansluitdraden van de mat. Je kunt de verwarmingsmat makkelijk op elke plaats in je huis te gebruiken.

Isolatielaag aanbrengen onder de vloerverwarmingsmat

Het aanbrengen van een isolatielaag onder de Magnum vloerverwarming is niet nodig, maar wel verstandig. Door de isolatielaag kun je een hoger rendement uit de verwarmingsmat halen. Je verbruikt met een isolatielaag altijd minder energie omdat de vloer langer warm blijft. Je kunt voor het isoleren van de vloer drukvaste isolatieplaten gebruiken die aan beide zijden zijn voorzien van een mortel coating. Dit zijn zogeheten polystyreen hardfoam isolatieplaten. De verwarmingsmat kan hier direct op worden gelijmd waarna de tegelvloer kan worden geplaatst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *