Latex spuiten zorgt voor streeploze muren

Latex spuiten is de manier om snel en op een streeploze manier verf aan te brengen op muren en plafonds. Omdat deze manier van een woning schilderen erg voordelig is en snel geschiedt, is het erg populair in nieuwbouwwoningen. Door middel van latex spuiten kan in principe binnen één dag een hele woning worden geverfd. Uiteraard is ook het verven van wanden of plafonds in kleinere aantallen mogelijk.

De voordelen van latex spuiten
Bij deze manier van schilderen wordt latex spuitverf gebruikt, een verf op waterbasis die net als elke andere spuitverf op oppervlakken kan worden gespoten. Door de jaren heen heeft latex spuitverf een lange weg afgelegd op het gebied van kwaliteit. Hierdoor is het een geschikte keuze geworden voor een reeks materialen die voorheen ongeschikt waren voor verven op waterbasis. Hieronder staan enkele van de belangrijkste voordelen van latex spuiten.

• Vrij van giftige oplosmiddelen
Latex spuiten geschiedt met verf op waterbasis en vrij van giftige oplosmiddelen. Hierdoor zijn ze arm aan vluchtige organische stoffen (VOS) of er helemaal vrij van. Dit maakt latex spuiten veel veiliger voor uw naasten. U hoeft zich ook geen zorgen te maken over dampen die dagen aanhouden, wat wel gebruikelijk is bij alkydverf.

• Gemakkelijk schoon te maken
Het voordeel van latex spuiten is dat het schoonmaken van de gespoten oppervlakte heel gemakkelijk gaat. U moet alleen voorzichtigheid betrachten bij het schoonmaken wanneer de verf nog nat is. Reinig de vuile delen met warm zeepsop en u zult merken dat het oppervlak binnen de kortste keren helemaal schoon is.

• Geen vervelende geuren
Een ander voordeel van latex spuiten is dat de verf geurloos is. Dat maakt het gemakkelijker om deze verfmethode binnenshuis toe te passen. Het verdient echter wel aanbeveling om bij latex spuiten altijd een masker te dragen dat voldoende bescherming biedt. Ook is het raadzaam om bij het aanbrengen van de latex spuitverf de ramen open te doen.

• Effectief op de meeste oppervlakken
Vroeger werd niet zo vaak gebruik gemaakt van latexverf op houten oppervlakken, metalen oppervlakten en behang. Het hoge watergehalte vergrootte namelijk de kans dat er vocht in het oppervlak zou binnendringen. Bij ongegrond hout bestond de kans dat het water de nerf van het hout zou doen zwellen. Bij het aanbrengen van latexverf op een metalen oppervlak was er kans op roest. Wanneer latexverf op het behang zou worden aangebracht, bestond de kans dat het oppervlak zou loslaten. Het gebruik van latex spuitverf elimineert al deze gevaren, onder meer vanwege het lagere vochtgehalte. Bovendien is het aanbrengen van latex spuitverf relatief gemakkelijk.

• Niet-ontvlambaar en veiliger in gebruik
Latex spuitverf bevat geen ontvlambare oplosmiddelen in de samenstelling. Het vereist ook geen oplosmiddelen voor het reinigen. Dit maakt schilderwerk met latexex spuitverf veel veiliger in gebruik omdat er een verwaarloosbaar brandgevaar is, in tegenstelling tot alkydspuitverven.

• Droogt sneller
Latex spuitverven zijn dunner en bedekken het oppervlak sneller. Hierdoor drogen ze ook snel. Het opnieuw aanbrengen van volgende verflagen kan snel worden gedaan, waardoor de nodige tijd voor een verfbeurt aanzienlijk wordt verkort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *