Kies de goede wapening

Je wilt meer woonruimte bij je woning, dit kun je creëren door een uitbouw of een erker te maken. Natuurlijk wil je wel een stevig bouwwerk maken die je veilig kunt belasten, dit begint vaak met een fundering die voorzien is van betonijzer om trekkrachten op te kunnen nemen. Door bouwstaalmatten te gebruiken in combinatie met beton creëer je een solide en stevig bouwwerk. Om scheuren te voorkomen in de vloer, en in het ergste geval verzakkingen maak je gebruik van de stalen matten. Vaak heb je keuze uit twee soorten matten, de roestige of gegalvaniseerde soort.

Welk soort mat heb je nodig?

Het is belangrijk om goed na te denken over welke bouwstaalmatten je nodig hebt, zeker bij vloeren is dit van essentieel belang. De verkeerde keuze kan grote gevolgen hebben bij de afwerking van een vloer, zo kun je de roestige netten alleen gebruiken als je de betonnen vloer af werkt met een niet poreus materiaal. De gegalvaniseerde uitvoeringen zijn perfect, als je bijvoorbeeld marmer op de vloer wilt leggen. Gebruik je roestige matten, dan is de kans aanwezig dat er vlekken door de vloer heen komen, en deze je tegels aantasten. Dit is overigens alleen aan de orde bij poreuze soorten tegels en materialen.

Laat de matten berekenen 

Het zal vast in je opkomen hoeveel en welke bouwstaalmatten je moet gebruiken om een stevige en solide vloer te krijgen, laat dit altijd uitrekenen door een specialist. Deze kan precies berekenen welke dikte matten je nodig hebt, om de vloer veilig te kunnen belasten. Bij bouwwerken komt in veel gevallen de opzichter kijken, of je de goede wapening en dekking aan hebt gehouden. Bij een fundering wordt speciaal gelet op de paalkoppen of deze schoon zijn en de aansluiting met de korven in de fundering.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *