Je eigen schuifdeur samenstellen

Ben je op zoek naar nieuwe binnen schuifdeuren, maar staat het standaard aanbod je een beetje tegen? Misschien is een stalen schuifdeur dan wat voor jou. En bij Stalen Deur kun je helemaal zelf je eigen stalen schuifdeuren samenstellen. Hoe dat samenstellen te werk gaat, lees je hier.

Het ontwerp

De basis van je eigen stalen schuifdeuren begint met het ontwerp. Stalen Deur biedt 10 verschillende soorten ontwerpen aan. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een tijdloos of straks ontwerp. Of wat dacht je van elegant of rustgevend? Ook is het mogelijk om een eigen ontwerp voor te dragen. Stalen Deur gaat dan kijken of dit ontwerp gerealiseerd kan worden. Waar je ook naar op zoek bent, er zit altijd wel een ontwerp tussen die past bij de ruimte die wel een oppepper kan gebruiken.

De maat

Misschien nog wel belangrijker dan het ontwerp is de maat van de stalen schuifdeur. Je wilt tenslotte wel dat je mooie nieuwe stalen schuifdeuren ook echt passen. Om te weten welke maat deur je moet bestellen, moet je de opening van de deurpost opmeten waarin de deur moet komen. Dus pak dat meetlint en meet de hoogte van de uitsparing en de breedte. Zo, nu weet je welke maat deur je moet kiezen voor je persoonlijke stalen schuifdeur.

Het railsysteem

Stalen Deur biedt twee soorten schuifsystemen aan voor hun stalen schuifdeuren. Zo kun je kiezen voor het U-profiel, het meest bekende schuifsysteem. Bij dit systeem worden de schuifblokken, ook wel de treintjes genoemd, van de deur weggewerkt in het railsysteem. Dit systeem oogt straks en netjes en kan op zowel het plafond als de muur worden bevestigd. Daarnaast is een zogenaamde ‘slow stop’ mogelijk, een systeem dat ervoor zorgt dat de deur op het einde zachtjes dicht-/open schuift.  Het tweede schuifsysteem heeft een industrieel uiterlijk. Bij dit systeem zijn de treintjes van de deur zichtbaar op de rails. Dit robuust ogende systeem kan alleen maar op de muur gemonteerd worden, en een slow stop is ook niet mogelijk. Kies dus een railsysteem dat past bij jouw wensen en ruimte.

Veiligheidsglas

In elke stalen deur wordt veiligheidsglas aangebracht. Standaard worden de deuren van Stalen Deur geleverd met transparant gekleurd glas, waar je dus lekker doorheen kan kijken. Maar je hebt ook de mogelijkheid om te kiezen voor donker glas of melk glas, afhankelijk van het doel van de deur. Zo kun je je nieuwe stalen schuifdeuren dus helemaal laten maken zoals jij het wilt.  

Voor meer informatie over het samenstellen van je eigen stalen schuifdeuren, neem een kijkje op stalen-deur.nu

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *