Hoe verzorg je droogbloemen?

Het is de trend van het afgelopen jaar en een trend die ook zeker dit jaar verder doorzet. Misschien ken je al iemand die droogbloemen in zijn of haar huis of tuin heeft staan en wil je dit ook? Het helpt dan om voordat je droogbloemen in huis haalt van bijvoorbeeld een droogbloemen groothandel  om eerst onderzoek te doen naar dit bijzondere type huisdecoratie. Hieronder vind je een aantal tips in hoe je droogbloemen verzorgd en een aantal dingen die je zeker niet moet doen als je droogbloemen in huis haalt.

Droogbloemen binnen

De voornaamste plek waar je je net gekochte of gemaakte droogbloemen gaat houden is in een mooi boeket binnen, bijvoorbeeld in de woonkamer. Voor de mensen zonder groene vingers komt de volgende tip goed van pas. Droogbloemen hoef je namelijk geen water te geven, waardoor je ook geen problemen hebt met doodgaande bloemen als je op vakantie gaat. Een tweede tip is dat je droogbloemen zoveel mogelijk in de schaduw moet houden, door zonlicht kunnen droogbloemen sneller kapot gaan en verliezen ze hun mooie kleuren sneller. Verder zul je merken wanneer je je droogbloemen van de droogbloemen groothandel vastpakt dat je erg voorzichtig moet zijn. Als je ze te stevig vastpakt dan kunnen ze relatief snel breken. Zorg er dus voor dat als je kinderen hebt dat deze net zoals bij normale bloemen ook voorzichtig omgaan met de droogbloemen. Als laatste geeft de naam het misschien al een beetje weg, maar droogbloemen houden van de droogte, zet je droogbloemen daarom niet in een locatie met een hoge luchtvochtigheid. Zolang je al deze tips volgt heb je de grootste kans om je droogbloemen goed te houden voor maanden of misschien wel langer dan een jaar.

Droogbloemen en dieren

Huisdieren en huisdecoratie blijft een lastige combi. Dit blijft ook lastig met droogbloemen. Volgens sommige mensen happen dieren minder naar droogbloemen, maar je moet nog altijd alert blijven dat de bloemen die je in huis haalt niet giftig zijn voor je trouwe viervoeter of kat. Mochten ze nog wel naar de droogbloemen blijven happen zet ze dan neer op een plek waar ze niet makkelijk bij kunnen of probeer het happen naar planten af te leren. Zo blijven je droogbloemen ondanks het hebben van huisdieren ook maanden lang goed.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *