Hoe moet je eigenlijk een bed uitkiezen?

katoenen zomerdekbed

Een goed bed uitkiezen is erg lastig. Met een paar dingen om naar te kijken kan het uitzoeken van een goed bed en of dekbedden erg makkelijk zijn. Voor je op zoek gaat naar een bed, is het belangrijk om te kijken naar de afmetingen die je graag voor het bed zou willen hebben. Een goed bed is ongeveer twintig à dertig centimeter langer dan jouw lichaamslengte. Het is ook belangrijk om te kijken naar de grootte van de slaapkamer, zodat het bed er goed in past. Als je een idee hebt van de grootte van het bed, dan ga je kijken naar het soort matras wat je wilt. Dit kun je doen in de winkel die bedden verkoopt. Hier lopen vaak specialisten rond die goed advies kunnen geven. Om zeker te weten of een bed lekker ligt, is het aan te raden om er een dertig minuten op te gaan liggen. Ook voor eventuele nek- en rugklachten is het aan te raden om advies te vragen bij een specialist.

Goed beddengoed uitkiezen

Het is niet alleen belangrijk om een goed bed te hebben, maar een goed beddengoed is ook erg belangrijk voor een goede nachtrust. Ben je op zoek naar een nieuw kussen, dan is het belangrijk om te kijken wat voor soort slaper je bent. Slaap je op je zij, dan is een stevig hoofdkussen erg prettig. Als je meer een buikslaper bent, kies dan voor een dun en zacht kussen. Slaap je eigenlijk toch liever op je rug, dan is een kussen met een natuurlijke kromming aan te raden. Ook het uitkiezen van een dekbed is erg belangrijk. Dekbedden zijn te onderscheiden in drie soorten, namelijk een donzen dekbed, een natuur dekbed en een synthetisch dekbed. Een donzen dekbed is erg licht en houdt warmte goed vast door de minuscule kleine haartjes in het dekbed. Een natuur dekbed houdt de lichaamstemperatuur goed vast en hij kan goed lucht ventileren en vocht absorberen. De synthetische dekbedden houden warmte goed vast en voert vocht en transpiratie goed af.

Een goede slaapomgeving creëren

Om een goede slaapomgeving te creëren is het gebruik van zachte kleuren erg goed in je inrichting. Planten helpen ook bij het creëren van een goede slaapomgeving. Door de lucht van de planten wordt de nachtrust beter. Het is bewezen dat je effectiever slaapt als het helemaal donker is. Verduister dus goed de ramen, zodat er zo min mogelijk zonlicht naar binnen komt. Ook is het belangrijk om de temperatuur in de slaapkamer goed te reguleren. Het slapen in een koude kamer is veel gemakkelijker dan in een warme kamer. In een warme kamer worden je luchtwegen droog en zul je dus sneller wakker worden, om wat water te drinken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *