Hoe kun je veilig kleding drogen op een radiator?

Kleding kun je niet altijd op jaga radiatoren laten drogen. Als je kleding toch binnenshuis moet drogen, kun je dit altijd het beste doen in een kamer met een afzuigkap, zoals een badkamer of keuken, om de hoeveelheid luchtvochtigheid tot een minimum te beperken. Alleen omdat je geen kleding op radiatoren moet leggen om ze te drogen, wil dat nog niet zeggen dat je niet kunt profiteren van de warmte die ze afgeven. Producten zoals lucht radiatoren kunnen aan je radiator worden bevestigd, zodat je jouw wasgoed tijdens het drogen kunt ophangen zonder de warmtebron zelf te bedekken.

Verwarmde badkamer radiator

Als je jouw kleding toch ergens warm moet hangen om ze te drogen, is de beste optie meestal een verwarmd handdoekenrek. In tegenstelling tot radiatoren, zijn deze ontworpen om handdoeken en andere vochtige items eraan te hangen en kunnen ze de extra werklast van het drogen van items aan en tegelijkertijd jouw badkamer warm houden. Afgezien van al het andere, zijn badkamers meestal veel beter uitgerust om de extra waterdamp op te vangen, dankzij afzuigventilatoren en tegels of andere waterdichte oppervlakken. Als je maar een paar items tegelijk wilt drogen, is het gebruik van een handdoekrek minder duur dan een wasdroger en kun je er meerdere items tegelijk ophangen, in tegenstelling tot de meeste radiatoren. Verwarmde badkamer radiatoren worden meestal in badkamers ge├»nstalleerd. Maar ze zijn ook ideaal voor de bijkeuken of waar je jouw  was ook schoonmaakt. Zo heb je een extra plek om je wasgoed op te hangen en te drogen. Zorg ervoor dat deze kamers goed worden geventileerd. Sommige moderne rails hebben zelfs handige planken waar je opgevouwen handdoeken kunt plaatsen, zodat ze warm blijven en klaar voor gebruik. Je kunt zelfs een droogrek naast je rail plaatsen als je wat extra droog wilt krijgen.

Gebrek aan ventilatie

Ironisch genoeg betekenen verbeteringen in de isolatie van huizen dat het nu waarschijnlijker is dat vocht in jouw huis wordt opgesloten. Deze verbeteringen omvatten dubbele beglazing, tochtwering en betere isolatie. Hoewel dit geweldig is om warmte vast te houden, kan het ook een gebrek aan ventilatie betekenen en ertoe leiden dat vocht niet kan ontsnappen. 

Bron: www.radiatorendiscounter.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *