Het perfecte buitenbankje voor zomer en winter.

buitenbank

Een buitenbank is de perfecte plaats om in alle rust van je tuin te genieten. In de zomer zit je lekker met een drankje in de zon in alle comfort. Ook in de winter kan het op een zonnige dag heerlijk zijn om even in de tuin te gaan zitten, met een dekentje en een kopje thee of koffie. Maar hoe kies je nu de het juiste buitenbankje?

Natuurlijk is het model belangrijk. Kies je voor een klassiek bankje? Of eerder een lounge set? Misschien wil je wel een schommelbank? Eens je deze keuze gemaakt hebt, kan je materiaal uitkiezen.

Gezien je tuinbank het hele jaar door buiten staat, moet het materiaal een beetje weerbaar zijn tegen de elementen. Heel wat tuinbanken zijn van hout of riet, maar dit vraagt best veel onderhoud. Zo overleven rieten banken de winter meestal niet, en hebben andere houten banken regelmatig onderhoud nodig. Om te vermijden dat je buitenbankje veel onderhoud vraagt, kies je liefst voor onderhoudsvrije materialen.

Kunststof buitenbankjes vragen geen onderhoud. Daarnaast zijn ze beschikbaar in verschillende kleuren en gaan ze lang mee. Je kan ook kiezen voor Wicker, dit is een soort kunststof die eruitziet als riet of rotan, als je liever een meer natuurlijk look hebt.

buitenbank

Verkies je een metalen look voor je tuin? Dan is aluminium een goede optie. Ook dit materiaal vraag geen onderhoud, roest niet en is bestand tegen zowel de zon als vorst. Enig nadeel is dat het in de zon erg warm kan worden, enkele kussens voor bij je bank zijn dus een goed idee. Als je metaal verkiest is ook RVS is een optie. Deze banken zijn roestvrij en gaan erg lang mee.

Kortom, of je nu kunststof, metaal of een meer natuurlijke sfeer verkiest in de tuin, je vindt altijd een leuke bank, zonder veel onderhoud!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.