Drie manieren om een gietvloer uit te kiezen

Ben je van plan om een gietvloer te laten leggen, dan heb je ongetwijfeld gezien hoeveel keuze er is. Er zijn gietvloeren in alle kleuren, met steentjes, in een combinatie van kleuren, in aardetinten, met een betonlook en zelfs met een afbeelding of logo erin verwerkt. Eigenlijk is alles mogelijk, zolang het aan het hars kan worden toegevoegd. De keuze voor een gietvloer is snel gemaakt, want deze is hygiënisch, onderhoudsarm, duurzaam, naadloos, ideaal met vloerverwarming en erg sterk. Het strakke uiterlijk wordt door geen andere soort vloerbedekking geëvenaard. Het probleem is welke vloer je kiest en hier vind je drie ideeën om inspiratie uit te halen.

1. Voor elk interieur een gietvloer

Een goede manier om een keuze te maken is door te kijken naar je interieur. Omdat er zoveel verschillende mogelijkheden zijn, is er vast een optie die past bij je stijl. In moderne of zelfs minimalistische woningen is een klassieke glanzende gietvloer een schitterende keuze, bijvoorbeeld in een rode, witte of zelfs zwarte kleur. Heb je een industrieel uiterlijk, dan kies je voor een betonlook vloer en een mooie grijze tint. In klassieke en traditionele inrichtingen is een vloer met een warme aardetint, zoals zand, terracotta of kalksteen een uitstekende keuze. Er zijn maar weinig interieurs waarin een versie van deze vloer niet past.

Tip: kom je er niet uit? Maak dan een moodboard voor de nieuwe vloer van je kamer. Deze maak je gemakkelijk digitaal met programma’s zoals Pinterest en werken echt inspirerend.

2. Voor elk budget een vloer

Als je weet wat bij welke stijl past, kun je gaan kijken naar je budget. En er zijn gietvloeren die worden gelegd voor €30 per vierkante meter en gietvloeren die je €250 per vierkante meter kosten. Voor mensen met een beperkt budget zijn er de gietvloeren met steentjes, zoals de troffelvloer, steentapijt of marmertapijt. Gemiddelde prijzen (€70 – €90 per vierkante meter) betaal je voor de standaard polyurethaan- of epoxy hars gietvloeren. De prijzen voor luxe gietvloeren, zoals beton ciré en mortex, liggen vaak een paar tientjes boven de €100 per vierkante meter. De duurste optie is een terrazzo vloer. Er zijn dus zeker mogelijkheden voor iedereen, wat ook je budget.

G-Vloeren | Dé gietvloer expert voor particulier en bedrijf.

3. Tientallen jaren plezier

Het belangrijkste wat je moet onthouden als je een gietvloer gaat kopen is dat deze je zeker 50 jaar lang dienst kan doen. Dat betekent dat je er ook het liefste 50 jaar met plezier naar wilt kijken. Een gietvloer met glitter is in de kinderkamer erg mooi, maar kinderen groeien snel op. Een knalrode vloer is nu misschien mode, maar over 10 jaar is dat alweer anders. Het beste kies je een gietvloer in een neutrale uitvoering, zodat deze geen doorn in je oog wordt over een aantal jaren. Zorg er goed voor en je hoeft mogelijk nooit meer aan vervanging te denken. En is dat wel zo, dan leg je de nieuwe vloer simpelweg over je gietvloer heen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.