De trendy visgraat pvc vloer

In ieder woonprogramma op tv ligt de focus vaak op de meeste trendy stijlen, ondanks dat dit zeer uiteenlopende stijlen kunnen zijn. Daarom is het extra bijzonder als je in al die verschillende stijlen bepaalde aspecten steeds terug ziet komen, zoals de visgraatvloer. Het visgraatpatroon is tegenwoordig ontzettend populair en zeker ook omdat je tegenwoordig kunt kiezen voor een visgraatvloer van pvc. Dat betekent dat je de voordelen van een pvc-vloer hebt, maar de bijzondere uitstraling van een visgraatvloer.

Een make-over voor de woonruimte

Ook als je naar een programma kijkt waar het huis een make-over krijgt, dan is de kans groot dat je in de nieuwe versie de visgraatvloer krijgt te zien. Vaak gecombineerd met het kookeiland en de zwarte elementen. Bijvoorbeeld in de vorm van zwarte deurklinken, kranen of die fraaie zwart metalen deuren. Dit soort toevoegingen geven de woonruimte niet alleen meer uitstraling, maar ook meer potentie. Ook het ruimtelijk effect van de visgraatvloer werkt hier aan mee. Vroeger werd er veel met kleine ruimtes en boogjes gewerkt, tegenwoordig is de trend voor een woonruimte echt een ruimtelijke uitstraling.

Industrieel interieur

Door de ruime keuze die je hebt met een pvc visgraat-vloer, is er altijd een passende vloer voor iedere stijl. Als je bijvoorbeeld een industrieel interieur wilt, hoef je echt niet altijd in een oude fabriekshal te wonen. Je kunt dit ook in een rijtjeshuis bewerkstelligen. Zoals met een pvc visgraatvloer, de stalen deuren, een grove tafel met bijvoorbeeld een lederen blad en een opvallende bank.

Het klassiek interieur

Een visgraatpatroon heeft nu eenmaal een luxe en sfeervolle uitstraling die ook heel goed in een klassiek interieur past. Ook omdat de klassieke meubels soms een wat zwaarder voorkomen kunnen hebben, sluit dit uitstekend aan op het ruimtelijke effect wat je met het visgraatpatroon bereikt.

Modern interieur

Bij het moderne interieur heeft de pvc-visgraatvloer als voordeel dat het een niet alleen een warme uitstraling heeft, maar ook nog eens warm aanvoelt. Dat steeds meer mensen een dergelijke vloer combineren met een moderne stijl zie ook veel terug op foto’s in de social-media. Een tijdloze vloer die lang mee gaat, gecombineerd met de trends van nu.

Verschillende opties

Als je denkt dat er bij de pvc visgraatvloeren geen verschillende mogelijkheden zijn, dan heb je het mis. Behalve de talloze kleuren en patronen, kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor langere of bredere stroken. Normaal gesproken kun je de pvc visgraatvloer strak tegen de muur aanleggen, maar je kunt ook kiezen voor de chique uitstraling van de bies of de band rondom. Zeker in de oudere ‘vintage’ woning staat dit erg mooi. Je kunt de lijn of omlijsting van de vloer in dezelfde kleur kiezen, maar je kunt ook experimenteren met een andere kleur.

De voordelen van de pvc-vloer

Vroeger was de visgraatvloer er alleen in hout en hier hing ook nog eens een behoorlijk prijskaartje aan, mede door de intensieve manier van leggen. Door de komst van de pvc visgraatvloer is het bijna voor iedereen mogelijk om voor een visgraatvloer te kiezen. Zeker het plak pvc is snel gelegd en geschikt voor bijna iedere ruimte. De pvc vloer gaat lang mee en is eenvoudig te onderhouden. Daarbij is hij ook nog eens geluiddempend. Doordat de pvc vloer goed warmte doorlaat is hij goed met vloerverwarming te combineren. De vloer zal niet snel beschadigen, maar mocht dit onverhoopt toch gebeuren, dan hoeft vaak maar een deel van de vloer vervangen worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *