De Scandens, voor liefhebbers van groen op kantoor

https://sentinel.nl/

De Scandens, behorend tot de familie van de Philodendron, is ideaal voor liefhebbers van een intense kleur groen. Groenere kamerplanten zijn bijna niet te vinden. Met zijn frisgroene hartvormige bladeren is het net alsof je terug de natuur in wordt gezogen. Ben jij maatschappelijk verantwoord aan het ondernemen en wil je dit graag aan je klanten laten zien? Zet gewoon een heel stel groene Scindapsus Scandens planten op kantoor. Of maak afscheidingswanden met de Scandens die je bijvoorbeeld door een net van grof gaas laat groeien. Heel decoratief en gezond voor de mensen die in de ruime werken. Bovendien heeft de Scandens nog een geweldige eigenschap. Onder een andere lichtinval lijken de bladeren toch net een andere kleur te hebben. Dat varieert van diepgroen tot paars.

De Scandens is een variant binnen de Scindapsus familie, afkomstig uit de regenwouden van Centraal Amerika, waar je deze plant klimmend tegen de bomen aantreft. Daarom wordt deze plant vaak als hangplant in kantoren en huiskamers gespot. Een voordeel van de Scandens is dat ze over het algemeen niet snel last heeft van ongedierte. Ideaal voor op kantoor. En wat betreft onderhoud: veel aandacht vraagt deze kamerplant niet.

https://sentinel.nl/

Waarom Scandens als kantoorplant?

Wanneer we planten kiezen voor op kantoor zitten we ook met een hoop vragen over onderhoud, bestendigheid en andere eigenschappen. Je wilt niet continue bezig zijn met het verzorgen van de planten die om je heen staan terwijl er gewerkt moet worden. Maar de Scandens kan dagen zonder water, heel handig als jullie tijdens de feestdagen dicht zijn. Daarnaast moet de plant bij het interieur passen. Geen plaats op de grond? Kies dan voor een hangplant. Geen hoogte in je kantoor? Dan liever een plantenmuur. Allemaal mogelijkheden die de Scandens in de aanbieding heeft.

De voornaamste reden waarom deze kamerplant zo vaak als kantoorplant wordt gekozen komt door de gangbaarheid en onderhoudsarme eigenschappen. De Scandens is inzetbaar als hang, staande en als klimplant. Deze plant is veelzijdig in te zetten en daarom kan men lekker losgaan binnen het interieur. Bovendien vereist de plant niet veel onderhoud. In de zomer geeft je haar twee keer per week water en in de winter halveer je dit tot 1 keer per week.

Wordt de plant te lang? Geen probleem. De Scandens is niet bang voor een snoeibeurt.

Standplaats

Als je een Scandens gaat aanschaffen is het wel belangrijk dat je haar op een plek plaatst waar de plant rustig kan groeien. Je kan de plant overal neerzetten zolang er maar geen direct zonlicht op de bladeren vallen. Als de plant toch te maken krijgt met direct zonlicht merk je dit aan haar bladeren. Deze krullen op en worden bruin.

Meer weten over de Scandens? Bezoek onze website  https://www.sentinel.nl/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *