Alle voordelen en nadelen van plastic tafelkleden op een rij

Vroeger was het erg populair om een tafelkleed te gebruiken voor de sfeer in je huis. Tegenwoordig wordt het vooral gebruikt voor praktische redenen. Het heeft namelijk enorm veel voordelen. Ben je benieuwd welke voordelen een plastic tafelkleed heeft? Lees dan vooral verder.

Voordelen plastic tafelkleed

Zoals ik al zei wordt een tafelkleed vooral praktisch gebruikt. Het is namelijk een super makkelijke en mooie oplossing om je tafel te beschermen tegen gevaren van buitenaf. Heb je kleine kinderen in je huis die nog wel eens een glas willen omstoten? Dan heb je aan een plastic tafelkleed een goede. Door de gladde bovenlaag is het enorm makkelijk om viezigheid eraf te vegen. Pak een nat vaatdoekje en je veegt het er zo af. Ook is een plastic tafelkleed redelijk dik. Hierdoor komen er veel minder snel krassen op je tafel. Daarnaast biedt het ook betere bescherming dan bijvoorbeeld een katoenen tafelkleed. Dit is namelijk gemaakt van stof. Hierdoor is het erg gevoelig voor vlekken. 

Nadelen van een plastic tafelkleed

Plastic tafelkleden hebben enorm veel voordelen, maar er kleven ook een aantal nadelen aan. De plastic bovenlaag is namelijk erg gevoelig voor kleurstof. Dit betekent dat wanneer je producten met veel kleurstoffen morst op jouw nieuwe tafelkleed. Dat er een kans bestaat dat er een vlek opkomt die er niet meer af wil. Dus ga je rode bieten eten of spaghettisaus. Hou dan altijd een natte doek bij de hand. Je kunt hiermee de vlek snel wegpoetsen waardoor er minder kans is dat het in de bovenlaag trekt. Een ander nadeel van een plastic tafelkleed is dat het niet in de wasmachine kan. Dit in tegenstelling tot een kanten-, polyester- of katoenen tafelkleed. Deze kun je namelijk gemakkelijk zelf wassen in je eigen wasmachine of naar de stomerij brengen. Een plastic tafelkleed is daarentegen vaak goedkoop in aanschaf. Dus mocht er onverhoopt toch een vlek in je kleed komen die er niet meer uit wil, dan kun je er altijd nog voor kiezen om hem weg te brengen naar bijvoorbeeld een kringloopwinkel. Dan kun jij daarna zelf weer een nieuwe kopen. Verder moet je oppassen als je een plastic tafelkleed buiten gebruikt. Door de zon kan het namelijk voorkomen dat je tafelkleed gaat verkleuren. Het beste is dus om een plastic kleed buiten te gebruiken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *