Aircoolers: ideaal om ruimtes mee te verkoelen

Airco’s zonder slang

De afgelopen jaren is het aantal Nederlandse woningen waarin een airco is geïnstalleerd toegenomen. Ook hebben vele Nederlanders besloten een mobiele airco met of zonder slang in huis te halen. Wanneer we het over airco’s zonder slang hebben, dan hebben we het eigenlijk ook simpelweg over aircoolers. Interessant voordeel aan aircoolers is uiteraard dat je ze in elke gewenste ruimte in huis kunt neerzetten en laten werken. Wel is het dan slim als je vooraf even kijkt wat de maximale grootte is van de ruimte die het apparaat kan doen laten afkoelen. Deze airco’s zonder slang hebben overigens nog veel meer voordelen te bieden. Hieronder lees je over twee belangrijke van deze pluspunten.

Geen slang nodig

Een aircooler is dus eigenlijk een synoniem van een airco zonder slang. En even voor de duidelijkheid: er bestaan dus ook mobiele airco’s mét slang. Deze slang gaat dan door het raam naar buiten. Hierbij moet gezorgd worden voor een raamafdichtingsset om de te koelen ruimte van de buitenwereld af te scheiden. Deze werkwijze levert praktische nadelen op. Je kunt je raam in deze tijd bijvoorbeeld niet gebruiken zoals je normaal gesproken doet. Ook moet het afdichtingsmateriaal vaak met klitterband worden aangebracht. Dit bespaar je je allemaal als je voor een slangloze airco kiest.

Airco’s zonder slang

Weinig geluidsoverlast

Airco’s zonder slang functioneren op basis van het aanzuigen, verkoelen en weer uitstoten van bestaande lucht in een ruimte. Dit is een proces dat niet heel veel energie kost. Als gevolg daarvan maakt een dergelijk apparaat ook niet al te veel geluid. Dit is een onmiskenbaar voordeel als je je airco aan wilt laten staan terwijl je slaapt. Door een aircooler van goede kwaliteit zul je zeker niet snel gewekt worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *