Aankoopmakelaar, zin of onzin?

aankoopmakelaar

Heeft het zin om een aankoopmakelaar in te schakelen als je op zoek bent naar een koopwoning? Of kun je je geld beter in je zak houden en zelf op zoek gaan naar een geschikte woning? In deze blog gaan we in op de zin (of onzin) van een aankoopmakelaar. 

Wanneer is het handig om een aankoopmakelaar in te schakelen? 

Een aankoopmakelaar inschakelen kan zeker zinvol zijn. Zeker als je in een van de volgende situaties zit: 

  • Je bent bang om te onderhandelen over de prijs van een woning; 
  • Je hebt eigenlijk geen tijd om op zoek te gaan naar een geschikte woning; 
  • Je hebt geen idee waar je op moet letten tijdens het bezichtigen van een potentiële woning. 

Je hebt geen tijd om op zoek te gaan naar een geschikte woning

Ben je altijd druk aan het werk en zie je het niet zitten om zelf op zoek te gaan naar een woning? Of kijk je wel op Funda maar blijken de woningen vaak al verkocht te zijn? Dan kan het nuttig zijn om een aankoopmakelaar in te schakelen. Een aankoopmakelaar weet vaak als eerste wanneer er een woning op de markt komt, nog voordat deze op Funda staat. Van deze kennis kun jij profiteren. Je kunt de woning als eerste bezichtigen. Leg een goed bod neer, en de kans is groot dat jij je de nieuwe bewoner van het huis mag noemen. 

Je weet niet waar je op moet letten tijdens het bezichtigen van een huis

Een huis moet niet alleen ‘mooi’ zijn. Bouwkundig moet het huis ook goed in elkaar zitten. Heb je geen idee waar je op moet letten? Een aankoopmakelaar weet dit wel. Hij of zij kan je het best adviseren. Zo weet je zeker dat je geen kat in de zak koopt! 

Je bent bang om te onderhandelen

Is onderhandelen niet jouw ding? Een aankoopmakelaar doet het graag voor je. Een aankoopmakelaar kan goed bepalen wat een realistische prijs is voor een woning. Door scherp te bieden, kan de aankoopmakelaar voor de beste prijs zorgen. Zo betaal jij niet meer dan nodig is! 

Op zoek naar een aankoopmakelaar in Flevoland/Overijssel?Ben je op zoek naar een aankoopmakelaar in Flevoland of in Overijssel? We kunnen Sinke van harte aanraden! Meer informatie? Bezoek Sinke Makelaar Kampen of Sinke Makelaar Lelystad!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.