5 verschillende manieren om te genieten in de schaduw

parasol

Het is weer lente. De struiken worden groen, bloemen komen tot bloei en de bomen tonen hun mooiste bloesem. Het begint te kriebelen: je wilt naar buiten! Nu geniet je misschien nog van de eerste zonnestralen op je huid, maar wanneer het straks hoogzomer is snak je waarschijnlijk wel naar schaduw. 

Gelukkig zijn er veel manieren waarop je van lekker zomerweer kunt genieten, waarbij je tegelijkertijd verkoeling vindt. Vandaag bespreken we vijf manieren om een schaduwplek te creëren in jouw tuin, op jouw terras of op jouw balkon. Laat je inspireren op deze inspiratiepagina!

1. Parasol

Een parasol biedt schaduw en kan gemakkelijk zijn wanneer je niet altijd op dezelfde plek in je tuin zit. Maar wees nou eerlijk: hoe vaak verplaats je die zware voet nu daadwerkelijk? Eigenlijk heb je helemaal geen zin om de parasol elke dag op en af te tuigen. Een parasol is daarom niet heel gebruiksvriendelijk en kost vaak veel tijd. Gelukkig biedt ZONZ fantastische alternatieven om een schaduwplek te creëren. 

2. Schaduwdoek

Met een schaduwdoek realiseer je op een flexibele manier een schaduwrijke plek in je tuin, op je terras of zelfs op je balkon. Dankzij de verschillende formaten en varianten schaduwdoeken, vind je altijd het perfecte doek voor jouw situatie. ZONZ sunsails levert graag een maatwerk schaduwdoek. 

De doeken kun je zonder problemen de hele zomer laten hangen. Schaduwdoeken  beschermen tot 95% tegen schadelijke uv-straling. Ook kun je ze gebruiken tegen de wind, of voor extra privacy. Als je voor een waterdicht doek kiest, zit je zelfs bij lichte regen nog droog buiten. 

Schaduwdoeken zijn niet alleen ontzettend praktisch en veilig, maar ook nog eens trendy. Met een speels doek ziet jouw tuin, terras of balkon er gezellig en sfeervol uit!

3. Pergola

Heb je een pergola in de tuin met groene klimmers? Prachtig! Wist je dat je de pergola kunt verrijken door er een schaduwdoek in te hangen? Zo krijgt je tuin een moderne look en creëer je direct schaduw. 

Met de dynamische, veelzijdige pergola-zonwering kun je individuele schaduw-panelen verplaatsen of toevoegen. Je kunt de zonwering dus zelf aanpassen in design, kleur of maat door panelen te wisselen of uit te breiden. Een langere luifel, of op de wat koelere dagen juist weer korter? Geen probleem! De mogelijkheden van schaduwdoeken in je pergola zijn eindeloos. 

4. Terrasoverkapping

Een vaste terrasoverkapping is razend populair, maar vaak heb je hiervoor een vergunning nodig en kost de aanschaf veel geld. Wil je toch lekker in de schaduw genieten van je terras of buiten zitten bij regenachtig weer? Overweeg dan eens een terrasoverkapping met schaduwdoek. 

Een functioneel, betaalbaar alternatief waarbij je kunt kiezen uit een vast schaduwdoek of een flexibel harmonicadoek. Ook hierbij is maatwerk geen enkel probleem. ZONZ sunsails zorgt dat het terrasdoek perfect op jouw terras past. 

5. Schaduwplanten

Tot slot is er nog een unieke manier om schaduw te creëren in je tuin: kies voor schaduwplanten. Door het planten van bomen, heesters en klimplanten zorg je voor een verkoelende plek. Zo geniet je ook nog eens van de zonnestralen die af en toe tussen de bladeren door schijnen. Heerlijk, toch?

Wil je goed voorbereid genieten van mooi weer? Bekijk dan nu de website van ZONZ sunsails voor nog meer inspiratie! Op naar een warme zomer. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *