3 manieren hoe slotenmakers inbrekers tegen houden!

voordeur

Het overkomt bijna iedereen wel eens vast wel eens, je bent je sleutel kwijt, je bent vergeten je sleutels in je tas te doen of je hebt de sleutel aan de binnenkant van je deur laten zitten. Wanneer dit gebeurd komt een slotenmaker tot jouw redding! Echter is een slotenmaker niet alleen daar goed voor, maar kunnen ze je ook helpen beschermen tegen inbraak. Er zijn 3 manieren waarop zij dit kunnen doen.

1. Inbraakbeveiliging

Een manier om je huis te laten beveiligen tegen inbraak is om door een slotenmaker een anti inbraakstrips te laten aanbrengen in uw huis. Deze anti inbraakstrip is een extra beveiliging op ramen en deuren. Een anti inbraakstrip bestaat uit twee op de deur (of raam) geplaatste metalen, die in elkaar gehaakt worden. Doordat deze strippen in elkaar haken, wordt voorkomen dat er met een breekijzer of schroevendraaier tussen uw raam of deur gestoken kan worden.

2. Kerntrekbeveiliging

Kerntrekbeveiliging is tegenwoordig een van de belangrijkste manieren om het risico op een inbraak te verkleinen. Het zo gehete kerntrekken is een inbraaktechniek waarbij een schroef in het cilinder wordt gedraaid. Vervolgens wordt met behulp van gereedschap de cilinder uit de deur getrokken. Kerntrekbeveiliging voorkomt het insteken van een schroef in de cilinder. Cilinders met kerntrekbeveiliging hebben een hard metalen bescherming voorin de cilinders. Mocht een inbreker een schroef in de cilinder willen schroeven, wordt deze glad gedraaid door de hard metalen bescherming. De gladde schroef krijgt geen grip op de cilinder. Het lukt dan niet om de cilinder uit de deur te trekken.

3. Meerpunstaansluiting

Tot slot kan je je huis ook extra beschermen door middel van een meerpunstaansluiting plaatsen. Dit kan een slotenmaker voor je doen. Een meerpuntssluiting is een slot dat een toegangsdeur op meerdere punten vergrendeld. Een standaard insteekslot vergrendelt doorgaans slechts op één punt, waardoor een deur vaak relatief gemakkelijk kan worden opengebroken, indien inbrekers de vergrendeling weten te verzwakken. Wanneer je kiest voor een meerpuntssluiting, zijn er meerdere punten die vergrendeld worden wanneer je de sleutel in de deur draait. Veelal is dit aan de zijkant van de deur en tevens aan de onder- en bovenkant.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *